Wethouder Noël Vergunst van de gemeente Nijmegen (rechts) en de bestuurders van de vier woningcorporaties.
Wethouder Noël Vergunst van de gemeente Nijmegen (rechts) en de bestuurders van de vier woningcorporaties.

Vijfhonderd woningen in de Winkelsteeg

Algemeen

NIJMEGEN - Onlangs is het startschot gegeven voor het bouwen van een nieuwe stadsbuurt in de Winkelsteeg. Gemeente Nijmegen en de woningcorporaties Talis, Portaal, SSH& en Woonwaarts gaan samen het eerste nieuwbouwproject (genaamd NDW21) in dit gebied realiseren. 


NDW21 staat voor Nieuwe Dukenburgseweg 21. Er komen 500 duurzame, flexibele woningen voor jonge starters en studenten. Het gaat om woningen die na 15 tot 20 jaar een tweede leven krijgen op een nieuwe plek. 

“Door de tijdelijkheid van de woningen kunnen we een beroep doen op de crisis- en herstelwet, waardoor we sneller kunnen bouwen. En dat is hard nodig in Nijmegen”, vertelt wethouder Noël Vergunst. “Bovendien biedt dit ons de mogelijkheid om NDW21 over 15 tot 20 jaar weer aan te passen naar de situatie op dat moment.”

De woningen richten zich op kleine 1- en 2-persoonshuishoudens: voor onder andere jonge starters en studenten en voor spoedzoekers die snel een woning nodig hebben. Ook is er voor zelfbouwers ruimte om tien tot vijftien tijdelijke woningen te bouwen. Ronald Leushuis, bestuurder bij Talis: “We willen een buurt waar iedereen welkom is en mensen oog hebben voor elkaar. Ook mensen die wat extra zorg en begeleiding nodig kunnen hier terecht.” De nieuwe stadsbuurt, tussen centrum en Dukenburg, wordt niet alleen een plek op te wonen. Er komen ook kleinschalige voorzieningen, ontmoetingsplaatsen, werkruimtes en ateliers. Zo werken partijen samen aan een levendige plek om te wonen, te ontmoeten en te ondernemen. De verwachting is dat eind 2022 de eerste woningen worden opgeleverd.

www.youtube.com/watch?v=9tUVoE_IeOc


Impressie.
Impressie.