Opnames van de verhalenvoorstelling met Baba in het Afrika Museum.
Opnames van de verhalenvoorstelling met Baba in het Afrika Museum. Foto: Tess van Raay

Bezoek het Afrika Museum online

Algemeen

BERG EN DAL - Een museumbezoek zit er nog niet in. Maar het Afrika Museum in Berg en Dal biedt online prachtige programma’s. Aangeboden via de site van het museum. 

Speciaal vanwege de lockdown nam verteller Baba zijn verhaal ‘Geen koning is groter dan het licht’ op in het Afrika MuseumBaba vertelt over een koning die zijn land met strakke hand regeert. Omdat iedereen bang voor hem is, doen de mensen wat hij zegt. Op een dag komt er een onbekende bezoeker naar het land, die vertelt over het licht dat groter is dan de koning. Luister en kijk online naar Baba’s verhaal.

Kerststallen

Iedere kerststal heeft haar eigen unieke elementen. In de videoserie ‘Kerstallen wereldwijd’ worden drie kerststallen gepresenteerd: uit Mexico, Peru en Zimbabwe.

Leven in Luxe, spreken met de doden, Azteken en Nederlanders: een greep uit de lezingenreeks die gehouden wordt bij de expositie Azteken! in Museum Volkenkunde. De lezingen die reeds gehouden zijn, kun je terugkijken op de website van het Museum Volkenkunde. Nieuwe lezingen worden online aangeboden. Vanwege de lockdown zijn alle lezingen kosteloos en openbaar online te bekijken.

Nog niet uitgekeken of zin om de handen uit de mouwen te steken? Ontdek de leukste doe-activiteiten voor thuis, laat je culinair inspireren door foodstories, lees wereldverhalen en spits je oren voor de podcast.

Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen is een stichting met musea over mensen en geeft samen met het Tropenmuseum, Afrika Museum, Museum Volkenkunde en Wereldmuseum vorm aan de missie: inspireren tot wereldburgerschap.

Kijk voor meer informatie op www.afrikamuseum.nl.