Expositie ‘Ongekuist’

Algemeen Kort nieuws

PERSINGEN - Vijf kunstenaars geven in het Kerkje van Persingen middels de expositie ‘Ongekuist’ hun kijk op de wereld van de vrouw. Verleiding en afstoting gaan hand in hand. Ontdek de rauwe werkelijkheid van dunne laagjes kant, wollen dekens, siliconen en verknipte brieven. 

Een wereld waarin Maandag Wasdag, een hele andere betekenis krijgt. Een plek waarin vrouwen zoeken naar hun eigen sensualiteit en waarin roze wolken een donkere rand mogen krijgen. Duik in de intieme alledaagsheid en ontdek dat niets is wat het lijkt. Hoe voelt het om toe te kijken tijdens de het moment waarop het vlees wordt aangesneden? Kun jij de verleiding weerstaan, of neem je als een ware voyeur een duik in onze ongekuiste blik? 

Te zien (onder voorbehoud) op zaterdag 22 en zondag 23 januari in het Kerkje van Persingen. Open van 11.00 tot 17.00 uur. Uiteraard wordt rekening gehouden met de op dat moment geldende coronaregels.

De deelnemende kunstenaars zijn Riet Atteveld (zoektocht naar de kwetsbaarheid en de ziel van alledaagse); Grietje Drooglever (creëert rafelige, eenzame wereldjes van fictieve herinneringen); Anita Kremers (grote sculpturen van zachte materialen vol nostalgie en verwondering); Anneliek Nieuwland (installaties met een voyeuristisch, een kijk op het dagelijkse vrouwenleven) en Cynthia van Wijngaarden (zinnenprikkelende objecten van foam, fake-fur en snoeperige siliconen).