Hoe (on)veilig is Zwembad Dukenburg?
Hoe (on)veilig is Zwembad Dukenburg? Foto:

Politiek maakt zich zorgen over Zwembad Dukenburg

Algemeen

NIJMEGEN - De Nijmeegse raadsfracties GL, VVD, D66 en PvdA maken zich ‘zorgen over de onveilige situatie in Zwembad Dukenburg’. 

“Iedere organisatie moet zijn eigen personeelsproblemen oplossen. Maar is stichting Zwembad Dukenburg, na de mislukte mediation, zelf in staat dit probleem structureel op te lossen? En welke gevolgen heeft dit voor het toezicht en de veiligheid van zwemmers en personeel? Lukt het om, met het hoge ziekteverzuim, steeds gekwalificeerd personeel op de badrand te laten staan?”, vragen partijen zich af. 

Werknemers en oud-werknemers van Zwembad Dukenburg hebben de gemeenteraad een brandbrief geschreven over de onveilige werkomgeving in het zwembad. “Bij Zwembad Dukenburg is al geruime tijd sprake van een hoog ziekteverzuim, ongewenst gedrag tussen en jegens personeelsleden en een onveilige werksfeer. Het verloop onder het personeel is groot. Er is getracht dit conflict via mediation op te lossen maar dat is mislukt. Het zwembad krijgt jaarlijks subsidie van de gemeente. Kan de gemeente en is zij bereid in te grijpen bij Zwembad Dukenburg? En welke eisen zijn er in de subsidievoorwaarden gesteld aan het zwembad rond de veiligheid van zwemmers en personeel?”, willen partijen weten.