Nijmeegse Eredivisionist: 'We zullen moeten vechten voor de toekomst'

Terugkopen transferrechten en uitbraak corona beïnvloeden jaarresultaten N.E.C.

NIJMEGEN - Seizoen 2020-2021 was voor N.E.C. het jaar van de promotie naar de Eredivisie. "Deze promotie was een beloning voor de hele club en achterban na vier jaar keihard werken in de KKD." 

"Jaren waarin ook de jaarcijfers enorm onder druk kwamen te staan. Vier jaar eerste divisie hebben een knauw gegeven aan het eigen vermogen", schrijft N.E.C. in het jaarverslag 2020-2021. 
In het KKD-seizoen 2020-2021 stonden de jaarcijfers onder druk en eindigde N.E.C. in de rode cijfers. "Corona heeft net als bij vele clubs een krater geslagen in de jaarcijfers. Maar ook de tegenvallende transfermarkt in de zomer van 2021 zorgde voor een minder jaar op transfergebied. Daarnaast is er de investering van 2,1 miljoen euro  om de transferrechten terug te kopen. Deze miljoenen investering is op de lange termijn een enorm positieve ontwikkeling voor N.E.C., maar kent nu zijn weerslag in het negatieve financiĆ«le resultaat. (-). Voor de toekomst betekenen deze uitgaven, die N.E.C. toch in dit moeilijke jaar heeft gedaan, dat alle transferrechten voor 100% terugvallen aan de club."

Het seizoen 2020-2021 is afgesloten met een verlies van 3,8 miljoen euro tegenover 0,4 miljoen euro verlies in het seizoen 2019-2020 (met name vanwege de niet ontvangen exploitatiebijdrage van 1,1 miljoen en de investering in de terugkoop van de transferrechten van 2,1 miljoen). "Zonder deze correcties hadden we nagenoeg hetzelfde resultaat behaald." Lees verder op pagina 3.