'Een glansrijke toekomst veiligstellen'

Vervolg van voorpagina

Natuurlijk hebben de coronamaatregelen ook invloed gehad op Phocas. "Toch hebben we geen terugloop gezien in het ledenaantal. We zijn de afgelopen jaren fors gegroeid en hebben nu maar liefst 829 leden. En we willen graag blijven groeien" 

"Natuurlijk is het een uitdaging om tijdens een lockdown alle leden aan je te blijven verbinden maar we kunnen toch, zij het in aangepaste vorm, onze sport beoefenen. Maar, eerlijk is eerlijk, roeien in een eenpersoons skiff is mooi maar we zien toch ook graag de boten met acht roeiers over het water glijden."

Als alles meezit, verhuist Phocas aan het einde van deze zomer naar het Bastion. "Met de crowdfundcampagne hoopt Phocas 13.000 euro op te halen en daarmee een glansrijke toekomst veilig te stellen! Een professioneel nieuw botenhuis komt niet alleen ten goede aan de studentenvereniging, het zal ook de naam van Nijmegen als roei- en watersportstad verder versterken."

Doneren kan via radbouduniversiteit.voorradboudfonds.nl/project/phocas. Elk bedrag is welkom.

Wil je in het voorjaar bij de vereniging? Doe dan mee met de Lente-Introw. Deze begint halverwege april met een Kick-off met feest. De twee maanden die daarop volgen leer je Phocas kennen met jouw Introwploegje. De inschrijving is nog niet geopend. Mail naar secretaris@nsrvphocas.nl om op een maillijst te komen zodat je op de hoogte wordt gehouden wanneer de inschrijvingen openen.