NEC overwintert in Spanje. Het veld ligt er strak bij. (Foto: NEC)
NEC overwintert in Spanje. Het veld ligt er strak bij. (Foto: NEC) Foto:

NEC bereidt zich in Zuid-Spanje
voor op tweede seizoenshelft

NEC heeft zich de afgelopen week in Zuid-Spanje voorbereid op de tweede seizoenshelft. De ploeg kwam zondagavond aan in het Alhaurin El Grande Golf Resort, dichtbij Malaga. 

De omstandigheden om te trainen zijn er uitstekend. Het veld ligt er strak bij en is op loopafstand van de kamers waar de spelers verblijven. Niet meegereisd naar Spanje is doelman Danny Vukovic, die vanwege privéredenen in Nijmegen bleef. Rodrigo Guth sloot maandagmorgen aan omdat hij een lange vlucht had uit Brazilië.

De eerste training werd diezelfde maandag afgelegd in twee wisselende klimaten. Door laaghangende bewolking was het in de ochtend eerst mistig, maar brak de hemel later open en was het zonnig met zo’n 15 graden. Jonathan Okita, Édgar Barreto en Joep van der Sluijs waren ook in Spanje, maar werkten nog aan hun herstel. Het drietal werkte een afwisselend programma buiten en binnen af en zal ook gedeeltes met de groep meedoen.

Algemeen directeur Wilco van Schaik en technisch directeur Ted van Leeuwen waren ook in Spanje en beiden aandachtig toeschouwer bij de oefensessies. De training van de dinsdagochtend was fel en ging er een stuk fanatieker aan toe dan die in de middag, die in het teken stond van afronden op doel in twee teams. Mikkel Duelund, Ivan Marquez en Javier Vet vielen een voor een uit gedurende de week, maar trainer Rogier Meijer maakte zich geen zorgen over hun aanwezigheid bij de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar, zaterdag 15 januari. Wel moesten zij het oefenduel met HSV vrijdag laten schieten.

Trainer Rogier Meijer wilde in Spanje vooral een ploeg zien die heel veel plezier beleefde en had ook alle reden om ontspannen toe te werken naar de tweede seizoenshelft. “De omstandigheden nodigen uit om lekker te trainen”, zegt de oefenmeester. “We kunnen ons hier fysiek goed klaarmaken voor de competitie. Ook is het prettig om aan de teambuilding te werken. Plezier maken is belangrijk en daar zijn we aardig in geslaagd.”


NASCHRIFT

Inmiddels heeft N.E.C. besloten voortijdig een punt te zetten achter het trainingskamp in Spanje. De Nijmeegse ploeg is inmiddels terug in Nederland. 

Vanwege meerdere blessuregevallen en de bijkomende veiligheidsrisico’s (snel om zich heen grijpende omikron variant van het coronavirus) van de Nijmeegse spelers ziet de club zich genoodzaakt eerder dan gepland terug te keren naar Nederland. De oefenwedstrijd tegen HSV is komen te vervallen.

Op zaterdag 15 januari speelt N.E.C. een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.