Maatjesproject ‘Een kijkje in de keuken’

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Vind jij het als Nijmeegse vrouw leuk om een vluchteling (vrouw) iets van de Nederlandse keuken en Nederlandse culinaire bijzonderheden te laten zien? Doe dan mee met het maatjesproject ‘Een kijkje in de keuken’.

Tijdens dit maatjesproject heb je contact met een vluchtelingvrouw en leren jullie elkaars cultuur beter kennen, waarbij de eerste kennismaking plaatsvindt door samen met elkaar te eten en je letterlijk de vluchtelingvrouw een kijkje in jouw keuken geeft.

Het project start in februari en duurt tot april. Je hebt ongeveer om de twee weken contact met je maatje. Er zijn in totaal vijf contactmomenten. 

Het doel van ‘Een kijkje in de keuken’ is vluchtelingenvrouwen met een verblijfsvergunning helpen Nederland en de Nederlandse cultuur beter te leren kennen zodat zij zich hier thuis gaan voelen; kennismaken met elkaars cultuur en samen veel Nederlands praten zodat de vluchtelingenvrouw haar taalkennis kan verbeteren.

Het project ‘Een kijkje in de keuken’ is voor vluchtelingenvrouwen met een verblijfsvergunning die niet langer dan 7 jaar in Nederland zijn en die minimaal taalniveau A1-A2 hebben. ‘Een kijkje in de keuken’ wordt georganiseerd door Stichting Solid Road uit Nijmegen. Solid Road helpt vluchtelingen om hun talenten te ontdekken en een toekomst op de bouwen.

Vind jij het leuk om mee te doen of heb je vragen neem dan contact op met Yvonne Bussche: 06-27480885 (WhatsApp of telefonisch) of info@solidroad.nl 

www.solidroad.nl/maatjesproject