Joris Linssen en Christon Kloosterboer. (Foto: Omroep Geldeland)
Joris Linssen en Christon Kloosterboer. (Foto: Omroep Geldeland) Foto:

Joris Linssen schrijft nieuw nummer over de stad Nijmegen in De Troubadours

NIJMEGEN – Het gloednieuwe muziekprogramma De Troubadours is van start. Presentator en muzikant Christon Kloosterboer trekt de Gelderse provincie in met zijn pick-up truck op zoek naar mooie verhalen. Zondag 16 januari brengt hij een bezoek aan Nijmegen, waar hij op pad gaat met Joris Linssen.

Veel mensen kennen Joris Linssen als presentator van tv-programma's als Taxi en Hello Goodbye, maar daarnaast zingt hij ook. De geboren Nijmegenaar begon zijn muzikale carrière op 16-jarige leeftijd als zanger van een punkbandje en zong later in de rockband 'De Vendettas'. Nu toert hij al 20 jaar met zijn band Caramba door Nederland. In deze uitzending gaan Christon en Joris terug naar zijn roots: het concertgebouw De Vereeniging in zijn geboortestad Nijmegen, waar zijn ouders elkaar voor het eerst hebben ontmoet.
‘De Troubadours’ brengen landschap, geschiedenis, de Gelderse cultuur en muziek samen.

Christon maakt kennis met bekende muzikanten en op basis van hun persoonlijk verhaal met betrekking tot een Gelderse streek wordt een song bedacht, gecomponeerd en uitgevoerd.

Volg de playlist van De Troubadours op Spotify. Wekelijks wordt er een nieuw nummer toegevoegd. Iedere week is Christon te zien in een andere Gelderse streek of stad, met een nieuwe Gelderse muzikant en een vers Gelders lied. Iedere zondag om 17.20 uur te zien op TV Gelderland. Online terugkijken kan via Uitzending Gemist.

gld.nl/troubadours