Oscar Hoiting, Nijmegenaar van het Jaar 2021. (Foto: CWZ)
Oscar Hoiting, Nijmegenaar van het Jaar 2021. (Foto: CWZ) Foto:

Nijmegenaar van het Jaar

NIJMEGEN - Oscar Hoiting mag zich Nijmegenaar van het Jaar 2021 noemen. 

Een stadspanel van 4.000 Nijmegenaren verkoos intensivist en medisch manager Oscar Hoiting boven jongerenwerker Boubaker Bouchalga en documentairemaker Sinan Can.

Oscar Hoiting werkt als intensivist en medisch manager van de intensive care van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis. "Hij maakte zich er sterk voor dat zowel de coronapatiënt als de reguliere patiënt optimale zorg kreeg in het afgelopen jaar. In deze hectische tijd wist hij zijn team gemotiveerd te houden en kon hij in begrijpelijke taal en met indringende voorbeelden (ook op tv) uitleggen wat de consequenties van het coronavirus zijn voor de patiënt, familie en collega’s", aldus de gemeente. "Met deze titel voor Hoiting worden ook zijn team, de medewerkers van het ziekenhuis en alle zorgmedewerkers in Nijmegen geëerd en bedankt voor hun essentiële bijdrage in de ‘strijd’ tegen COVID." 

Hoiting: "Wat een fijne opsteker om deze leuke titel te mogen ontvangen! Het is ontzettend mooi dat wij als zorgverleners door onze medeburgers zo gezien en gewaardeerd worden. Dat geeft mij en mijn team energie om in deze drukke tijd ons werk zo goed en professioneel mogelijk te blijven doen."