Vaststelling kandidatenlijst 50PLUS Nijmegen

NIJMEGEN - Het afdelingsbestuur Gelderland van 50PLUS heeft de kandidatenlijsten van de partij voor deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 bekend gemaakt. Voor de verkiezing in Nijmegen staan op de lijst Ben Otten (fractieleider); Gerda van Kortenhof; Iris Marina-Lauret; Alex Minten; Thea in den Bosch; Jan Arens en Mayke Paes. De kandidatenlijsten kunt u vinden op de website van 50PLUS Gelderland: www.50pluspartij.nl/gelderland.

Thomas Beekman maakt seizoen af bij Helmond Sport

NIJMEGEN - N.E.C. verhuurt Thomas Beekman voor de rest van het seizoen aan Helmond Sport. De 21-jarige aanvallende middenvelder kwam gedurende de eerste seizoenshelft  tot twee officiële wedstrijden voor de Nijmegenaren. Het contract van de middenvelder loopt komende zomer af, maar de Nijmeegse club heeft de optie om de samenwerking met één seizoen te verlengen.

Beekman maakte in de zomer van 2019 de overstap van Vitesse O19 naar Jong N.E.C. Eén jaar later voegde de Arnhemmer zich definitief bij het eerste elftal van de Nijmegenaren. In totaal speelde Beekman 34 wedstrijden in het shirt van N.E.C., waarin hij viermaal scoorde.

Technisch directeur Ted van Leeuwen: “Het is voor Thomas van belang dat hij meer minuten gaat maken. Deze speeltijd heeft hij nodig om de volgende stap te zetten in zijn ontwikkeling. We denken dat Helmond Sport, met een ervaren technische staf, de juiste bestemming is om dit te verwezenlijken. Daarnaast hebben we de optie om het contract van Thomas met één jaar te verlengen en met het spelen van wedstrijden in de Eerste Divisie krijgen wij nog een tikje beter zicht op zijn potentieel."

Geen carnaval 
in Wijchen

WIJCHEN - Wijchen viert in februari geen carnaval. Dat hebben de gemeente en de zeven carnavalsverenigingen in goed onderling overleg besloten. Mathieu Uijen namens de carnavalsverenigingen: "Naar verwachting is corona eind februari nog niet voldoende geluwd om het feest op de gebruikelijke wijze te vieren." Burgemeester Marijke van Beek vult aan: "De kans is klein dat we in februari van het coronavirus af zijn. Jammer dat carnaval weer niet kan doorgaan. Maar de verenigingen geven zelf aan dat het niet verantwoord is."


"Complimenten aan de carnavalsverenigingen voor hun verantwoordelijkheidsgevoel. Gezondheid gaat voor alles. Het voorbereiden van carnaval vraagt tijd, daarom is dit besluit nu al genomen. Mocht er straks door versoepelingen toch meer mogelijk zijn, dan is een feestje snel gebouwd."