Geen openbaar carnaval in Nijmegen; alternatieven besproken

NIJMEGEN - Na lang wikken en wegen én het bespreken van eventuele alternatieven, heeft het bestuur van de Federatie Openbaar Carnaval Nijmegen (FOCN) besloten om alle activiteiten die onder auspiciën van de FOCN georganiseerd worden voor het seizoen 2021-2022 af te gelasten.

"Hiermee vervalt het Openbaar Carnaval voor dit lopende seizoen. De huidige geldende corona maatregelen en de onzekere verwachtingen hieromtrent hebben tot dit besluit geleid", aldus het bestuur.
"Als gevolg hiervan is in overleg met de beide Prinsenkabinetten van zowel Stadsprins Roy den Eerste als Jeugdprins Casper den Eerste besloten dat zij tot aan de start van het nieuwe carnavalsseizoen in november 2022 niet meer optreden. Beide kabinetten hebben aangegeven door te willen gaan in het seizoen 2022-2023. Na de eerstvolgende persconferentie van premier Rutte en minister Kuipers op 25 januari wordt in overleg met de Knotsenburgse horeca en alle carnavalsverenigingen gekeken naar de mogelijkheden om eventueel kleinschalig carnaval te vieren", aldus FOCN.