Het team van CDA Nijmegen. Middenvoor lijsttrekker Marjolijn Mijling.
Het team van CDA Nijmegen. Middenvoor lijsttrekker Marjolijn Mijling. Foto:

Een stem op het CDA is een stem voor Nijmegen!

Veel van wat er in onze stad gebeurt is te danken aan een rijk verenigingsleven en een schat aan onmisbare vrijwilligers. Het CDA ondersteunt deze betrokken inwoners en de plekken waar ze samenkomen, zoals wijkcentra en verenigingsruimtes. 

Het CDA laat wijkbewoners zelf beslissen wat er in hun wijk gebeurt. Dit is de afgelopen jaren een speerpunt geweest en daar blijven we ons voor inzetten, want bewoners weten het beste wat belangrijk is voor hun wijk. 

Tegelijkertijd verhardt de samenleving. Straatintimidatie en drugs lijken steeds normaler te worden in onze stad. Dat is voor ons onacceptabel. Het CDA wil dat Nijmegenaren zich veilig blijven voelen. We zetten in op preventie vanaf jonge leeftijd en treden op met handhaving. Zo zorgen we voor elkaar in Nijmegen. 

Het CDA ontlast mantelzorgers, vecht tegen vereenzaming, erkent psychische problemen en dringt laaggeletterdheid terug. 

"Onze stad moet weer bereikbaar worden" 

Ook gezonde voeding voor Nijmegenaren onder de armoedegrens is een groot probleem. Hiervoor heeft het CDA de afgelopen periode gratis groente en fruit geregeld. 
En onze stad moet weer bereikbaar worden. We zorgen voor een goede doorstroming in de stad voor zowel auto als fiets, zodat alle Nijmegenaren zich goed kunnen verplaatsen.

De stadsdelen Dukenburg en Lindenholt krijgen wat ons betreft meer horecagelegenheden, zodat ook buiten het centrum genoeg te doen is. 

www.cda.nl/gelderland/nijmegen

Afbeelding