Gezocht: ‘kamers met aandacht’ voor jongeren in Nijmegen

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Stichting Kamers met Aandacht is in Nijmegen op zoek naar kamers voor jongeren in de leeftijd van 18 tot 23 jaar die een zorgorganisatie verlaten of dak- of thuisloos zijn, en nog net niet helemaal zelfstandig kunnen wonen. Kamers met Aandacht zoekt samen met de gemeente en (jeugd)zorgaanbieders kamers in de particuliere sector. 

Iedereen kan een ‘kamer met aandacht’ aanbieden en iedere woonruimte kan een kamer met aandacht worden. De jongere krijgt begeleiding van de betrokken hulpverlener en met een beetje persoonlijke aandacht in zijn/haar woonomgeving bouwt hij of zij een eigen netwerk op om op eigen benen te komen staan. De persoonlijke aandacht kan komen van de verhuurder en/of inwonende huisgenoten. De jongeren zijn op hun beurt bereid om een wederdienst te doen. Bijvoorbeeld een klusje in huis, even oppassen, de hond uitlaten of boodschappen halen. 

De verhuurder en de jongere worden zorgvuldig gematcht. De verhuurder bepaalt zelf hoeveel ‘aandacht’ hij of zij wil bieden en overlegt op welke wijze dit gebeurt. De jongeren om wie het gaat kunnen de huur maandelijks voldoen, hebben een dagbesteding en geen problematiek die het dagelijks functioneren in de weg staat. 

 Kamers met Aandacht organiseert iedere maand een online informatiebijeenkomst van 19.00 uur tot 20.00 uur voor mensen die interesse hebben in het verhuren van een ‘kamer met aandacht’ aan een jongere. Kijk voor meer informatie op kamersmetaandacht.nl of neem contact op via info@kamersmetaandacht.nl of tel. 06-11134685.