Tentoonstelling ‘Vrede, Vrijheid en een Onsje Geluk’

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Wat betekent vrede en vrijheid voor jou in je dagelijks leven? Bekende en onbekende Nijmegenaren hebben deze vraag beantwoord door schilderijen, foto’s, teksten en objecten te maken. Een initiatief van Stichting KUS dat sinds 2018 bezig is om mensen en groepen met elkaar in contact te brengen met hulp van kunstvormen. De werken worden tentoongesteld tijdens de expositie ‘Vrede, Vrijheid en een Onsje Geluk’ in de Molenpoort Passage 106 (eerste verdieping) in Nijmegen én in acht Vrede- en Vrijheidstuinen verspreid over de stad. 

De kunstenaars Hanneke Beld, Marcel Blom, Frans Eppink en Diederik Grootjans begeleidden de KUS workshops. Ook tonen zij eigen werk, net als andere bekende en beginnende kunstenaars. Meer dan vijftig Nijmegenaren, die met hun sociale organisaties de kunst van samenleven in praktijk brengen, vertellen hun inspirerende verhalen. 

Frans Houtbeckers nodigt je uit in zijn wondere wereld en neemt je mee langs vier Nijmeegse vredesweken. Er zijn steeds creatieve en kinderactiviteiten en elke dag is er een speciale activiteit: woensdag bewegingsactiviteiten, donderdag gesprekken met Nijmegen in Dialoog, vrijdag creatieve, poëtische en filosofische gesprekken met Heel Holland Heelt en zaterdag kinderoptredens met opa Frans, oma Mariët of Tante Alda.

De tentoonstelling in de Molenpoort Passage is te zien in de maanden februari en maart op woensdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. Vrij entree.  De verplichte coronamaatregelen gelden. Mensen zonder coronapas kunnen individueel een afspraak maken.

www.stichtingkus.nl