Vrijwilligerscentrale Nijmegen krijgt 50.000 euro van het Oranje Fonds

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Het Oranje Fonds heeft een subsidie van 50.000 euro toegekend aan de Vrijwilligerscentrale Nijmegen (VWC) voor het project ‘Gezamenlijke aanpak’ (GA). “Met dit project geven we in 2022 een stevige impuls aan het maatwerk dat nodig is om complexe en urgente vragen om praktische hulp op te pakken”, aldus VWC. 

In Nijmegen bestaan verschillende organisaties die met inzet van vrijwilligers praktische hulp bieden aan inwoners. De VWC initieert en stimuleert de onderlinge samenwerking daarbij. “Maar soms blijven complexe en urgente vragen voor praktische hulp liggen. Ze passen niet altijd binnen de opdracht of dienstverlening van een organisatie of bestaand vrijwilligersproject. Soms worden mensen daardoor van het kastje naar de muur gestuurd, of valt een vraag tussen wal en schip en wordt het niet opgelost. Met het project GA willen we de complexe en urgente vragen die binnenkomen beter afstemmen op het aanbod van vrijwilligers. En daarmee tegelijkertijd inspelen op de trend dat steeds meer mensen zich niet aan structurele vrijwillige inzet willen binden, maar zich wel incidenteel als vrijwilliger willen inzetten.”  

De VWC zet een ‘A-team’ (Aanpakkers Team) op met vrijwilligers die graag incidentele en praktische hulp willen bieden. Voor de inzet daarvan bij complexe en urgente hulpvragen werkt de VWC nauw samen met Sterker sociaal werk, Bindkracht10 en de Hulpdienst Nijmegen. 

www.geldersehanden.nl/nijmegen