Impressie van een eerdere editie van het Wintertuinfestival.
Impressie van een eerdere editie van het Wintertuinfestival. Foto: Studio Schulte Schulz

Wintertuinfestival sluit Boekenweek af in Nijmeegse poptempel Doornroosje

Algemeen

NIJMEGEN - Op tweede paasdag 18 april sluit het Wintertuinfestival de Boekenweek op bruisende wijze af in poptempel Doornroosje in Nijmegen. 

Oorspronkelijke stond de festivalavond van het Wintertuinfestival gepland op zaterdag 27 november 2021, ter afsluiting van een maand vol literaire verdieping. Vanwege de coronamaatregelen kon deze avond niet doorgaan en werd verplaatst naar 18 april.  Doordat ook de Boekenweek 2022 wordt verzet, sluit het Wintertuinfestival deze door mooi toeval op feestelijke wijze af. 

Divers programma

Op 18 april staan alle zalen, gangen en kleedkamers van poptempel Doornroosje alsnog in het teken van het festivalthema fictie als gids. Reken op een divers programma vol voordrachten, gesprekken, interviews, workshops en optredens van onder meer Connie Palmen, Hanna Bervoets, Joost Oomen, Wout Waanders, Raoul de Jong en nog veel meer gevestigde namen en opkomend talent. Het programma begint ‘s middags en duurt tot in de avond.

Thema

Festivalorganisator De Nieuwe oost | Wintertuin koos deze editie voor het thema fictie als gids, waarbij fictie wordt ingezet om samen te kijken naar de wereld van vandaag. Met de verbeelding als kompas navigeert het Wintertuinfestival door deze roerige tijd. Dat doet de organisatie met een bruisend festival, ondersteund door een digitaal programma vol podcasts en publicaties dat al in november verscheen. 

Het Wintertuinfestival in Doornroosje, maandag 18 april van 14.00 tot 20.00 uur. Tickets: 17,50- 12,50 euro via de website
wintertuinfestival.nl/tickets