Ivan Marquez tijdens N.E.C. - Feyenoord.
Ivan Marquez tijdens N.E.C. - Feyenoord. Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures

Groen licht: NEC kan Goffertstadion heropenen met fraai beker-affiche

Algemeen

17 oktober vorig jaar stortte het voorste gedeelte van het uitvak in het Goffertstadion in. Het was de laatste dag dat De Bloedkuul toegankelijk was voor supporters. Maar er is licht aan het einde van de tunnel: in de tweede week van februari mogen de Nijmegenaren de poorten voor het eerst in bijna vier maanden weer losgooien!

Met stalen strips zijn alle tribunes van versteviging voorzien. Inmiddels is het project dusdanig ver gevorderd, dat het een kwestie van tijd is voordat NEC weer 12.000 man zou mogen verwelkomen. 

Voorlopig hoeft de club daar echter niet over na te denken. De overheid bepaalt namelijk dat de stadions in ieder geval tot het derde weekend van februari maar voor 33% gevuld mogen worden. Weer een nieuwe coronamaatregel die in twee jaar virus nog niet is toegepast bij stadionbezettingen.

Een hard gelag voor de clubs. Ook voor NEC. Men durfde een aantal dagen te dromen van een heropening met een uitverkochte Goffert, uitgerekend in de kwartfinale van de KNVB Beker. NEC bereikte die ronde vorige week ten koste van FC Groningen en werd later ook nog eens gekoppeld aan mede-promovendus Go Ahead Eagles.

Kers op de taart

Als kers op de taart werd vervolgens ook nog bekend dat NEC bij winst de halve finale óók in Nijmegen afwerkt. Daar zou het dan de winnaar van PSV-NAC óf de winnaar van Ajax-Vitesse op bezoek krijgen. Maar voor het zover is, staat volgend weekend een belangrijke uitwedstrijd bij hekkensluiter PEC Zwolle op de rol. Dit weekend is NEC vrij.

Waarom? Er worden duizenden kilometers verderop in Amerika en Azië interlands gespeeld. In Europa ligt het internationale voetbal echter stil: de Europese voetbalbond wilde geen gebruik maken van deze gelegenheid. Geeft Rogier Meijer en zijn mannen de tijd zich optimaal voor te bereiden op het buitenkansje, volgende week tegen Go Ahead.

NEC tijdens TOTO KNVB wedstrijd FC Groningen - NEC 19 januari 2022 in Groningen.