Samenwerken met partners

Vervolg van voorpagina

"Als iemand tot de conclusie komt dat hij of zij een probleem niet zelf kan oplossen of er zelf niet uitkomt, dan kan men aankloppen bij de Buurtteams. Het kan zijn dat iemand al na één gesprek zijn of haar leven weer op de rit heeft en dus slechts even op weg moet worden geholpen. Een klein steuntje in de rug." 

"Maar het kan ook een langer traject zijn. Dan is langere tijd ondersteuning nodig want idealiter willen we dat alle mensen de mogelijkheid hebben om levenslang in hun eigen wijk te blijven wonen. En is een langer traject nodig dan werken we nauw samen met partners in de wijk, zoals huisartsen en scholen. Laagdrempelig en op wijkniveau." Door een goede afstemming met de partners in de wijk komen inwoners met hulpvragen ook eerder in beeld en worden ze sneller geholpen, verwacht de wethouder.

Sinds 1 januari is de website vraaghulpnijmegen.nl in de lucht. Hier is ook te zien dat ouderen weer terecht kunnen bij de ouderenadviseur van Sterker en voor hulpmiddelen en huishoudelijke hulp bel je weer met de gemeente. En voor wie niet handig is met de computer is er altijd nog de telefoon of kan men laagdrempelig binnenlopen bij de Stips. "Ga naar de website vraaghulpnijmegen.nl en stel je vraag. Je komt dan vanzelf uit bij het juiste 'loket' waar al je hulpvragen serieus worden genomen."

Volgens de wethouder liep het vinden van personeel voor nieuwe Buurtteams goed. "We konden gelukkig veel ervaren personeel inzetten afkomstig uit de Sociale Wijkteams - zij kennen de stad en haar inwoners al goed - aangevuld met enthousiaste professionals van buitenaf."

"Ik ben een trotse wethouder want we hebben in korte tijd al veel bereikt. En ik doe nogmaals de oproep: voel je een probleem aankomen, pak het snel aan. En groeit het boven je hoofd, zoek hulp!" Meer informatie: vraaghulpnijmegen.nl