Samen in gesprek.
Samen in gesprek. Foto:

Buddyzorg Nijmegen zoekt vrijwilligers

'Mensen die zich willen inzetten voor een ander'

NIJMEGEN - Buddyzorg Nijmegen e.o. ondersteunt mensen die door een ernstige chronische of levensbedreigende ziekte problemen ondervinden in het dagelijkse leven. Buddyzorg helpt deze mensen de kwaliteit van hun leven te verhogen en hun zelfredzaamheid te vergroten. Nieuwe vrijwilligers zijn welkom.

Buddyzorg vindt plaats voor de duur van 1 tot 2 jaar in de vorm van gesprekken, een luisterend oor, ontspanning en praktische hulp. Buddyzorg hoort bij Sterker sociaal werk, een welzijnsorganisatie in de regio Nijmegen die er is voor mensen op het moment dat zij het - in hun eentje of met een ander - even niet redden. 

Buddyzorg Nijmegen e.o. zoekt vrijwilligers die stevig in hun schoenen staan, respect hebben voor andere normen en waarden, minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar zijn, een open houding hebben ten opzicht van eigen functioneren, de bereidheid hebben om deel te nemen aan de basistraining en groepsbijeenkomsten en 20 jaar of ouder zijn.
"Buddy's zijn een divers gezelschap qua leeftijd, opleiding en levensovertuiging. In al die verschillen is er één ding wat ze verbindt: het zijn stuk voor stuk mensen die zich willen inzetten voor een ander." De variatie onder cliënten en hun hulpvragen is groot. Zowel qua leeftijden, achtergronden, ziekten en overige levensomstandigheden. Bij welke cliënt jij ingezet wordt, is altijd onderwerp van overleg tussen jou en de coördinator.

De buddy's krijgen begeleiding, een startopleiding en onkostenvergoeding. Meer info: tel. 06-34000268, buddyzorg@sterker.nl of kijk op www.buddyzorgnijmegen.nl.