Heden van het slavernijverleden - Afrika Museum. (Foto: studio38c)
Heden van het slavernijverleden - Afrika Museum. (Foto: studio38c) Foto:

Expositie 'Heden van het slavernijverleden'

BERG EN DAL - Het Afrika Museum in Berg en Dal is sinds woensdag 26 januari weer open voor bezoekers. 

"We zijn opgelucht dat we weer mensen mogen ontvangen en inspireren met onze exposities. We geven ze graag een echte 'booster' voor de geest met onze talrijke exposities voor jong en oud."

"Een bezoek kan veilig, dat hebben we de afgelopen jaren meer dan eens bewezen. De gebouwen van onze musea zijn ruim. Hierdoor kunnen veel vaste en tijdelijke exposities gewoon open.”

In het Afrika Museum is t/m 3 juli 'Heden van het slavernijverleden' is zien. Deze expositie, die in 2017 opende in Tropenmuseum, is doorgereisd naar het Afrika Museum. De expositie is geactualiseerd en onder meer aangevuld met sporen van Gelders koloniaal verleden. In deze expositie maak je kennis met actuele erfenissen van slavernij en kolonialisme in Nederland. In 1863 maakte de Nederlandse regering wettelijk een einde aan de Trans-Atlantische slavernij, maar honderden jaren van koloniale overheersing lieten sporen in onze maatschappij na die nog steeds voelbaar zijn. 'Heden van het slavernijverleden': een tentoonstelling met discussieplatform die de verhalen van tot slaaf gemaakte en hun nazaten centraal stelt.

Ook is de vaste expositie 'Inspirerend Afrika' weer te zien. Met maar liefst 54 landen, 2000 officieel erkende talen en talloze culturele gebruiken bestaat er niet zoiets als één Afrika. Afrika is het één na grootste continent ter wereld, vol diversiteit, bloeiende modescenes en dichterbij dan je denkt. Europa en Afrika zijn al eeuwen met elkaar verbonden en dat is terug te zien in ons alledaags leven.





Afrika Museum - Berg en Dal

Postweg 6, Berg en Dal

www.afrikamuseum.nl