Stadsschouwburg en
Concertgebouw weer open

NIJMEGEN - De coronamaatregelen zijn versoepeld. Stadsschouwburg en De Vereeniging kunnen nog niet voluit, maar het begin is er: de eerste stap naar heropening is gestart.

"Bezoekers kunnen op anderhalve meter, veilig en vertrouwd, genieten van meeslepend theater en hartverwarmende concerten. De komende weken staan Phion, Conny Janssen Danst, Jakop Ahlbom en vele anderen op de Nijmeegse podia", aldus Eva Middelhoff.

"We zijn blij dat de weg naar volwaardige heropening van cultuur en horeca is ingeslagen. Het publiek heeft ernaar gesnakt! De beperkingen voor onze podia zijn echter nog altijd groot: van het publiek is slechts 25 procent welkom, komt alleen binnen met Coronatoegangsbewijs, moet een mondkapje op, zit op 1,5 meter afstand van elkaar en moet voor 22.00 uur de deur uit zijn. Gasten kunnen desondanks rekenen op de gastvrije ontvangst zoals ze die van ons gewend zijn.”

Niet alle geplande voorstellingen en concerten kunnen doorgaan. Voorstellingen die niet te betalen zijn met slechts 25% van het publiek, of voorstellingen die langer dan anderhalf uur duren, worden helaas soms alsnog geannuleerd. Soms zullen aanvangstijden vervroegd worden.

Op de website www.sedv.nl staat het actuele programma en publiek dat al in bezit is van kaarten wordt zo snel mogelijk persoonlijk op de hoogte gebracht over de voorstellingen en concerten.