Ali Akman tijdens de wedstrijd NEC - PEC Zwolle 20 augustus 2021.
Ali Akman tijdens de wedstrijd NEC - PEC Zwolle 20 augustus 2021. Foto: Broer van den Boom / Orange Pictures

Volwassen NEC gewaarschuwd voor ontketend PEC Zwolle

Algemeen

NIJMEGEN - NEC moet zaterdag oppassen: PEC Zwolle is weliswaar lantaarndrager, maar de blauwvingers verdubbelden hun puntenaantal in de afgelopen twee speelronden. Dat deed de ploeg echter wel tegen twee andere zwakke broeders. 

SC Heerenveen ontsloeg na het verlies (0-1) tegen Zwolle zelfs haar trainer. Bij Willem II, dat tegen PEC voor de negende keer op rij verloor (2-0), kan dat ook zomaar snel gaan gebeuren. Daarom moet de ploeg van ex-Vitessecoach Dick Schreuder zeker nog niet gaan zweven.

Het uiterst solide en volwassen opererend NEC is dan ook geen ideale tegenstander voor de blauwvingers. Tegen PEC heeft trainer Rogier Meijer zowaar weer wat keuzemogelijkheden. Naast dat afgelopen week Rens van Eijden en Mathias de Wolf (beiden half jaar uit de roulatie) het trainingsveld weer betraden, kunnen Jonathan Okita en Édgar Barreto tegen PEC weer bij de wedstrijdselectie aansluiten.

Aderlating voor de Nijmegenaren is de schorsing van Ivan Marquez. De centrumverdediger werd zwaar bestraft voor een duw aan het adres van Cyriel Dessers in het met 1-4 verloren duel tegen Feyenoord en moet één duel toekijken. 

Andere verdediger Souffian El Karouani is er mogelijk wel weer bij: zijn Marokko moest de Afrika Cup ten koste van Egypte verlaten.

PEC Zwolle-NEC is de eerste wedstrijd van NEC in ruim drie maanden met publiek op de banken en trapt zaterdagavond om 20.00 uur af in Overijssel.