Stadsgesprek over de toekomst van het Stadseiland

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Op dinsdagavond 15 februari organiseert het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) een presentatie en gespreksavond over de toekomst van Stadseiland. Stedenbouwkundige Jeroen Ruitenbeek (Palmbout Urban Landscapes) presenteert vier denkrichtingen die het bureau voor het eiland heeft ontworpen. Wethouder stedelijke ontwikkeling Noël Vergunst licht de achtergrond en status van de stadspeiling toe en bewoner Janneke Duives reageert. 

Iedereen is welkom om mee te praten op 15 februari in LUX Nijmegen. De avond is ook als livestream te volgen. Het eiland is het resultaat van het waterveiligheidsprogramma Ruimte voor de Rivier en wordt door de stad omarmd als nieuw natuur- en recreatiegebied. Voor de nabije toekomst worden woningen op het eiland gepland. Wat zijn de uitgangspunten voor de ontwikkeling van het Stadseiland? Hoeveel woningen kunnen er gebouwd worden? En hoe krijgen we voor Nijmegen het beste plan boven water?

Stadspeiling

Om te horen wat Nijmegenaren de beste invulling voor het eiland vinden, organiseert de gemeente Nijmegen een representatieve stadspeiling onder 7.000 bewoners van 16 jaar of ouder. Zij kunnen kiezen uit verschillende ontwerpvarianten. Vlak voor de start van de stadspeiling bieden we Nijmegenaren de mogelijkheid om op basis van extra informatie hun mening te vormen.

Op 15 februari spreken we met bewoners en deskundigen. Wat is volgens jou de beste invulling voor het stadseiland? Kom op 15 februari naar LUX. Praat met ons mee of geef je mening tijdens de livestream via Mentimeter. 

Zaaltickets zijn beperkt beschikbaar en gratis te bestellen op www.architectuurcentrumnijmegen.nl.