Tafelgesprek met dichter uitgesteld

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - In de reeks ‘Ontmoet De dichter’ kunnen poëzieliefhebbers in de kleinschalige setting van Poëziecentrum Nederland, gevestigd achter in de bibliotheek Mariënburg, aanschuiven voor een tafelgesprek met een gerenommeerde gast.

Let op: de eerder geplande bijeenkomst van 12 februari is verzet naar 5 maart. Vanaf 14.00 uur is Daan Carstens aanwezig. Deze Nijmeegse dichter zal ongetwijfeld bevraagd worden over zijn net gepresenteerde bundel met de meerduidige titel ‘Mijn vriend herinnering’. Het is zijn vijfde bundel.

Hans Puper schrijft op Meander, nov 2021, dat dood, verleden en het nu er onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Hij vindt de poëzie aangrijpend, persoonlijk en tegelijkertijd van alle tijden. Een andere conclusie is dat ‘Mijn vriend herinnering’ een flink aantal gedichten bevat die rijker worden naarmate je ze vaker leest.

De verdiensten van Daan Cartens voor de letteren bestaan ook uit redactiewerk (onder andere Bzzlletin) en co-auteurschap (diverse Schrijversprentenboeken). Hij stelde een bloemlezing samen uit het werk van Hans van de Waarsenburg. Hij is conservator bij het Literatuurmuseum.

Aanmelden via poeziecentrumnederland@gmail.com. Bij het entreeticket krijgt men een korting bon voor aankoop van poëzie uit de Tekoopkast.