NEC sloeg een grote slag met het binnenhalen van Wilfried Bony.
NEC sloeg een grote slag met het binnenhalen van Wilfried Bony. Foto: NEC Nijmegen

Twee spelers weg, één aangetrokken: is NEC’s transferperiode geslaagd?

Algemeen

Maandagavond 00:00 stipt sloot de Europese transfermarkt weer. NEC kent in aantallen weliswaar een negatief saldo aan het eind van de rekening, maar kan wel degelijk terugkijken op een geslaagde transferperiode. 

Thomas Beekman vertrok al vrij snel na de opening van de window op huurbasis richting Helmond Sport. Bij de Brabantse club heeft Beekman uitzicht op speeltijd: dat perspectief ontbrak hem in Nijmegen. Slechts één keer mocht de jonge Arnhemmer invallen van trainer Rogier Meijer en dat is voor een speler van 22 jaar simpelweg onvoldoende.

Beekman was echter geen grootverdiener en ook zeker geen stoorzender in de groep. Het maakte de zoektocht naar die o-zo gewenste spits niet per definitie makkelijker. Toch sloeg NEC een grote slag met het binnenhalen van Wilfried Bony. De komst van de ex-spits van Vitesse brengt de nodige commotie met zich mee, maar dat is het Ted van Leeuwen allemaal waard. De technisch directeur is het ten slotte te doen om prestaties op het veld en niets dan dat.

Bony was weliswaar transfervrij, NEC moet toch een aardig bedrag voor de Ivoriaan ophoesten. Wettelijk gezien verdienen non-EU-spelers minimaal zo’n 2,5 ton in een half jaar. Bony komt voor vijf maanden, de rekensom is snel gemaakt.

Maar het vertrek van Ole Romeny geeft de club financieel toch genoeg lucht. Romeny zag zijn contract al in 2018 opgewaardeerd worden, maar kon de verwachtingen nooit waarmaken.

De spits probeert nu, net als Beekman, in de Keuken Kampioen Divisie het geluk te proeven. De geboren Nijmegenaar heeft voor anderhalf seizoen getekend bij FC Emmen.