LUX: optreden 'tonentalen'

NIJMEGEN - Celliste Janske Polman en gitarist/componist Ton Lukassen staan aan de basis van het muzikaal project 'tonentalen'. Zondag 27 februari brengen zij in LUX Nijmegen het programma Solitude. Polman en Lukassen zorgen 'voor een warme instrumentale omhelzing'. Aanvang 14.30 uur, kaarten kosten vijftien euro.

Het programma Solitude is het eerste volwaardige optreden na hun concert in Trianon in 2019. Daar werd het ei gelegd dat de opmaat vormde voor een verdere samenwerking tussen de klassiek geschoolde celliste en de gitarist (klassiek en flamenco).  Het nieuw album 'Solitude' bevat instrumentale muziek geïnspireerd op onder meer de fado en flamengo, componisten zoals Debussy en Fauré en jazz en modern. Sinds 2015 schrijft Lukassen eigen werk geïnspireerd op flamenco, fado, jazz en Frans en Latijns-Amerikaanse componisten. Het genre kenmerkt zich als autobiografisch. "Muziek die je daar brengt, waar je soms even zou willen zijn. Tonen in een kleurrijke dynamiek in wankel evenwicht over dát wat zo bij ons hoort. Muziek ontsnapt uit andere windstreken waait naar uw oren." (www.tonentalen.nl)


Reünie oud-collega's

ARNHEM - Heb jij ooit gewerkt bij PCGD/Postgiro/Postbank vanaf eind jaren 60 tot 2010 op de afdeling inlichtingen, correspondentie in Arnhem?

Dan ben ook jij een van de oud-collega´s die wij zoeken voor de reünie (drankje en hapje eigen rekening) op zondag 15 mei van oud-collega´s Klantenservice. Voor meer informatie: Leo Verschuur; oudehap.ks.pcgdpostgiropostbank@gmail.com of https://www.facebook.com/groups/390118901647225.