Word klimaattrainer

bij IVN Natuureducatie

NIJMEGEN - De klimaatcrisis is één van de grootste uitdagingen van deze tijd. IVN Natuureducatie roept Nijmeegse jongeren op om deel te nemen aan het Groen Traineeship "Je zorgt ervoor dat mensen dankzij een goede kennisbasis actief worden om zélf impact te maken en meehelpen om de temperatuurstijging binnen de 1,5 graad te houden. Denk aan energiebesparing, anders consumeren of anderen te helpen klimaatvriendelijker te leven", aldus IVN. 

Op 5 maart is de landelijke startdag en maak je kennis met alle deelnemers van het Groen Traineeship. Vanaf die dag tot en met eind juni kom je in Nijmegen elke donderdag bij elkaar om te werken werk aan het traineeship. Geef je op tot 15 februari via www.groentraineeship.nl.

Nieuws rond de Stevenskerk

NIJMEGEN - Corona heeft ook vorig jaar grote invloed gehad op de bezoekersaantallen van de Stevenskerk, maar minder groot dan in 2020. In dat jaar waren er in totaal 57.616 bezoekers.  In 2021 waren er in totaal 88.070 bezoekers, ruim 30.000 meer bezoekers dan in 2020.  

De kerk is, zoals elke winter, in de maanden januari en februari gesloten vanwege de hoge verwarmingskosten. Concerten kunnen eventueel doorgaan wanneer de maatregelen het toelaten. De Stevenskerk krijgt veel reviews op pagina's als Tripadvisor en Google. Die recensies zijn over het algemeen (zeer) positief. Niets voor niets krijgt de Stevenskerk al jaren het Certificaat van Uitmuntendheid van Tripadvisor.

Hardlopen voor beginners

NIJMEGEN - De Nijmeegse Funrunners starten dinsdag 1 maart een beginnerscursus hardlopen. De trainingen worden gegeven door ervaren trainers. De cursus duurt 12 weken met wekelijks 2 trainingen: op dinsdagavond om 20.00 uur en zaterdagochtend om 09.30 uur. Doordeweeks zijn het intervaltrainingen en in het weekend duurlooptrainingen.Aanmelden/info: info@nijmeegsefunrunners.nl of kijk op nijmeegsefunrunners.nl.