Afbeelding
Foto:

Lidy Nicolasen signeert boek

NIJMEGEN - Lidy Nicolasen signeert 'Een onverschrokken leven'. Fernanda Willekes MacDonald, geboren in 1893, leek voorbestemd voor een traditioneel leven als godvrezende echtgenote en moeder. Maar haar leven verliep veel avontuurlijker dan je zou verwachten voor een jonge vrouw in het begin van de twintigste eeuw. 

Journalist en schrijver Lidy Nicolasen schreef over haar vele hartstochten het boek  Een onverschrokken leven. Lidy Nicolasen signeert Een onverschrokken leven op zaterdag 12 februari van 14.00 tot 15.00 uur bij Dekker van de Vegt boekverkopers  aan de Marikenstraat 29 in Nijmegen. De toegang is gratis. 

Kostschool

Toen Fernanda als tiener opstandige trekjes kreeg, stuurde haar streng protestantse moeder haar naar een Duitse kostschool, waar ze grondig werd voorbereid op het huisvrouwschap. Fernanda trouwde met een orthodoxe dominee, kreeg kinderen en maakte van een pastorie in Brabant een verzamelpunt van pacifistische christensocialisten.

Toen Fernanda haar echtgenoot verliet voor een Chinees-Indische student, werd ze als overspelige moeder door het slijk gehaald en gedwongen haar kinderen af te staan aan hun vader. Daarop vertrok ze in 1929 samen met haar nieuwe echtgenoot en de twee kinderen die zij inmiddels hadden naar Nederlands-IndiĆ«, waar ze het sociale onrecht van nabij zag en actief bestreed, tot voorbij de Japanse bezetting in de Tweede Wereldoorlog. 
Even onvermoeibaar werkte zij aan het herstel van de band met de twee kinderen uit haar eerste huwelijk. Ze werd een rolmodel voor een ander, vrijer vrouwenleven. Alleen met haar moeder kwam het nooit meer goed.

Lidy Nicolasen is schrijfster en journaliste. Ze was jarenlang verbonden aan de Volkskrant. Eerder publiceerde zij Dame met hoed (1997), Van onze verslaggeefster (2002), De eeuw van Sonja Prins (2009) en De geuzendochter (2017). Dit boek gaat over de legende van Kiste Trui en de slag op de Mookerheide.

Afbeelding
Afbeelding