Afbeelding
Foto:

Eerbetoon aan Radio Rataplan en de Piersonrellen

NIJMEGEN - De Nijmeegse muzikant Dirk-Wim in ’t Hof maakte een muzikaal eerbetoon aan de hevigste krakersrellen die Nederland heeft gekend: De Piersonrellen. Deze maand 41 jaar geleden. 

Op 23 februari 1981 besloot het gemeentebestuur van Nijmegen op te treden tegen een blokkade en de krakers van panden in de Piersonstraat. De demonstranten protesteerden tegen de woningnood en de voorgenomen bouw van een parkeergarage. Met veel geweld trad de politie tegen de krakers en demonstranten op.

Het muzikale eerbetoon beschrijft de gebeurtenissen in woord en beeld. En met bijzondere aandacht voor de Radiozender Rataplan, die een belangrijke rol speelde bij de voorbereiding en uitvoering van de acties.

Nimma in een notendop
Het lied en de bijbehorende videoclip is een van de verhalen uit de voorstelling 'Nimma in een notendop' van de Nijmeegse zanger In ’t Hof. In 2021 verschenen al beeldverhalen over andere Nijmeegse fenomenen zoals Dansen in De Swing, Het Landhoofd, de Via Gladiola en Cafe´ ’t Paleis.

Op Facebook: https://www.facebook.com/nimmanotendop. Op Youtube: Zeigelhof-affaire, Radio Rataplan & de Piersonrellen (Nijmegen 1981).

Afbeelding