Lancering magazine #oogvoorelkaar

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Wethouder Grete Visser heeft onlangs het eerste exemplaar van het magazine #oogvoorelkaar overhandigd aan Brechje Geutjens en Stefanie Alkemade. In het magazine vertellen zij hoe ze zich, als ervaringsdeskundigen bij Ixta Noa en Zelfregiecentrum Nijmegen, inzetten voor mensen met psychische of lichamelijke kwetsbaarheid. 


Het magazine is onderdeel van het project ‘Oog voor elkaar’, een initiatief van de regio Gelderland-Zuid. Het doel van het project is om bewustwording te creëren voor mensen met een psychische of lichamelijke beperking en hun omgeving. Daarmee hopen de initiatiefnemers taboes rondom dit thema te doorbreken voor een inclusieve samenleving. 

Het project dat in 2020 is gestart, bestaat uit workshops, een social media campagne en nu dus een eenmalig magazine. In het magazine lees je een serie interviews van mensen uit de regio met een psychische of lichamelijke kwetsbaarheid. In de portretten vertellen zij openlijk hoe ze met hun kwetsbaarheid omgaan, hoe belangrijk de mensen in hun omgeving zijn en hoe zij ondanks tegenslagen toch doorgaan.

Het magazine ligt vanaf 10 februari op diverse plekken zoals wijkcentra, bibliotheken, stadhuis.