Ien, de podcast: Democratiefestival en stadspeiling Veur-Lent

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Er komt toch een tweede editie van het Democratiefestival. Het mislukte initiatief dat in 2019 op een zeer lage opkomst kon rekenen, krijgt toch een vervolg. Daarover gaat het onder meer in aflevering 43 van Ien, de podcast. 

In de raad was veel discussie over het veel te dure ‘bobofeestje’. Ondanks de goede bedoelingen van de organisatie stemde in oktober de meerderheid van de raad tegen het idee om het festival, dat in 2019 een miljoen euro kostte, nogmaals te organiseren. In januari vroeg het college aan de raad het besluit nog eens te heroverwegen, waarna de raad onlangs instemde met een nieuw initiatief dat aanmerkelijk minder kost.

Veur-Lent

Ook de veel besproken stadspeiling over Veur-Lent komt in de podcast ter sprake. Na lang soebatten is de gemeenteraad van Nijmegen er toch uit: de vier opties voor de stadspeiling over bouwen op Veur-Lent zijn bekend. Woensdagavond bereikte de raad overeenstemming over de opties en de wijze waarop de Nijmegenaar zich over de kwestie mag uitspreken. Daarmee wordt een lange discussie gesloten en kan de stadspeiling worden georganiseerd.

Zoals eerder bespraken Rob Jaspers en Raymond Janssen in deze podcast wederom drie verkiezingsprogramma’s, die van Gewoon Nijmegen.nu, Partij voor de Dieren en de Stadspartij Nijmegen. In de rubriek Terugbladeren ging het over een oude bekende: de Dorpensingel.

Ien, de podcast is te beluisteren via alle bekende podcast-apps en via www.iendepodcast.nl