Uitvoering Bach cantate in Petruskerk

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Bach Cantates Nijmegen voert elke tweede zondag van de maand pro deo een cantate van J.S. Bach uit in de Petruskerk in Nijmegen. Zondag 13 februari staat de cantate BWV 92  ’Ich hab in Gottes Herz und Sinn’ op het programma. Voor solisten, koor en orkest. Aanvang 19.30 uur.

Alle aanwezigen moeten een coronatoegangsbewijs (QR-code op smartphone of papier) kunnen tonen en 1,5 m afstand houden. Ook roept de organisatie op voorafgaand aan de uitvoering een zelftest te doen. De toegang is gratis en reserveren is noodzakelijk via: bachcantate.eventbrite.nl

Cantate BWV 92 is een grote en veelzijdige cantate, met vaak heftige emoties. Een centrale en verbindende rol speelt de bekende koraalmelodie van ‘Was mein Gott will, das gescheh allzeit’, dat in allerlei verschillende vormen in het merendeel van de maar liefst negen delen terugkomt.

Speciaal voor blinden en slechtzienden en hun begeleiding wordt het bezoek aan de cantate mogelijk gemaakt. Neemt u hiervoor contact op met Jeroen van Dijk, van de Oogvereniging Gelderland, tel. 06-53134822 of jjpvandijk@icloud.com.

Meer informatie: www.bach-cantates-nijmegen.nl