Een optreden tijdens de Nacht van de Ommetjes.
Een optreden tijdens de Nacht van de Ommetjes.

Nacht van de Ommetjes op zoek naar vrijwilligers

Algemeen

NIJMEGEN - In Nijmegen is zaterdagavond 1 oktober de jaarlijkse Nacht van de Ommetjes. De Nacht zoekt nu bewoners die ommetjes willen organiseren in hun eigen wijk of die langs de route willen optreden.

In een groot aantal Nijmeegse wijken maken mensen die zaterdag 1 oktober tussen 20.00 en 22.00 uur een wandeling. Ze worden onderweg getrakteerd op prachtige verhalen, kunst en leuke optredens. Deelnemen is gratis. 

Vrijwilligers organiseren de ommetjes. Samen gaan ze op zoek naar bijzondere plekken, mooie verhalen uit de wijk en mensen die willen optreden. Ze stippelen een route uit en doen de publiciteit. De overkoepelende organisatie zorgt voor posters en heeft een klein organisatiebudget. 

Wie vindt het leuk om mee te helpen? Vooral de teams in het stadscentrum, Oosterhout (Nijmeegse deel), Hengstdal, Goffert/Hazenkamp, Willemskwartier en Waterkwartier kunnen versterking gebruiken. Of misschien zijn er mensen die juist willen optreden (met zang, muziek, een gedicht of verhaal) of eigen kunst willen laten zien. Interesse? Mail naar nijmeegseommetjes@gmail.com. 

www.denachtvandeommetjes.nl