Jeanet van Antwerpen (l) van BPD en Cees van Boven van Woonzorg Nederland bij de ondertekening.
Jeanet van Antwerpen (l) van BPD en Cees van Boven van Woonzorg Nederland bij de ondertekening. Foto:

Leegstaand verpleeghuis wordt een
duurzame en inclusieve leefomgeving

NIJMEGEN  - Woonzorg Nederland en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling bouwen samen in Nijmegen zo'n 80 tot 100 woningen, waarvan de helft voor senioren. De partijen ondertekenden een intentieovereenkomst om het leegstaande verpleeghuis Doekenborg te transformeren naar een duurzame en inclusieve leefomgeving.

Voormalig verpleeghuis Doekenborg ligt in Dukenburg en is eigendom van Woonzorg Nederland. De woningcorporatie en BPD hebben onderzoek gedaan naar een nieuwe, toekomstbestendige invulling. Daaruit bleek dat er ruimte is voor zo'n 80-100 woningen.

Woonzorg Nederland laat er 40-60 appartementen voor senioren bouwen. De overige woningen worden door BPD verkocht aan particulieren en mogelijk aangeboden aan BPD Woningfonds voor middenhuur woningen, dan wel in bezit blijven van Woonzorg Nederland. 

Cees van Boven, bestuursvoorzitter van Woonzorg Nederland. "We willen hier een diverse en inclusieve omgeving realiseren, waar jong en oud met elkaar wonen. Door de toenemende vergrijzing en de veranderende wensen van senioren is daar grote behoefte aan. Dat kan in de wijk Dukenburg prachtig, met nieuwe duurzame woningen in een groene omgeving."
Jeanet van Antwerpen, regiodirecteur BPD: "Deze gebiedsontwikkeling draagt bij aan onze missie om te zorgen dat wonen voor iedereen bereikbaar blijft."