Wethouder Bert Velthuis en een vertegenwoordiger van Dar bij verzamelcontainer voor restafval bij Graspieperhof in Nijmegen. (Foto: Dar)
Wethouder Bert Velthuis en een vertegenwoordiger van Dar bij verzamelcontainer voor restafval bij Graspieperhof in Nijmegen. (Foto: Dar) Foto: Dar

Containers voor restafval in nieuw jasje

NIJMEGEN - Twee verzamelcontainers voor restafval bij de Graspieperhof krijgen een containertuintje. Ook zijn onlangs twee verzamelcontainers voor restafval bij de Graspieperhof en op de Muiderslotstraat gepimpt met een sticker. 

Gemeente Nijmegen en Dar zorgden samen voor een containertuintje bij de verzamelcontainers voor restafval bij de Graspieperhof. Een containertuintje is een vaste plantenbak rondom de container waarin groene onderhoudsvriendelijke planten staan. "Het ziet er mooi en groen uit. Dit zorgt voor een schone en frisse buurt. Daarnaast moet een containertuintje zorgen voor minder afval naast de verzamelcontainers. Want op plekken waar het fris en schoon is, blijft het langer schoon", aldus Dar.

Het is wel belangrijk dat het containertuintje goed wordt onderhouden. De planten hebben immers water nodig. Hier zorgt Dar samen met de bewoners voor. Een aantal bewoners gaf aan graag mee te helpen en ontving van de Dar een gieter.
Twee verzamelcontainers zijn gepimpt. Een verzamelcontainer voor restafval bij de Graspieperhof is gestickerd met een graspieper. En een verzamelcontainer voor restafval bij de Muiderslotstraat werd ook gestickerd.

Het pimpen van verzamelcontainers voor restafval is een proef. Als het bevalt, worden misschien meer verzamelcontainers gepimpt.