NEC-speler Ali Akman aan de bal tijdens de wedstrijd NEC - SC Heerenveen in het Goffertstadion. (Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures)
NEC-speler Ali Akman aan de bal tijdens de wedstrijd NEC - SC Heerenveen in het Goffertstadion. (Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures) Foto: Broer van den Boom

NEC na kwartfinale tegen GAE op bezoek bij SC Heerenveen

Zondagmiddag neemt NEC het in een rechtstreeks duel om plek negen op tegen SC Heerenveen. De Nijmegenaren bekleedden de onderste plek in het linkerrijtje ondanks de ietwat teleurstellende herstart (2 punten uit 3 wedstrijden) nog altijd, maar hebben een resultaat nodig wil de ploeg van Rogier Meijer daar blijven. 

Want SC Heerenveen staat op een gedeelde tiende plek en wipt bij een zege over NEC heen. Een formaliteit is dat echter niet, want Heerenveen kent nog een beroerdere start van 2022 dan NEC. De ploeg ging vier keer onderuit en deed dat zelfs in eigen huis tegen Go Ahead Eagles (beker) en PEC Zwolle.

Mede daarom werd trainer Johnny Jansen vorige week de laan uitgestuurd. Ole Tobiasen neemt het de komende tijd over, maar heeft het licht vooralsnog niet gevonden. Afgelopen week, toen NEC teleurstellend gelijkspeelde tegen tien man van PEC Zwolle, ging Heerenveen onderuit bij Fortuna Sittard (2-0).