Zaterdagmiddag werd er voor het eerst sinds begin december weer eens in competitieverband gevoetbald op sportcomplex De Eendracht.
Zaterdagmiddag werd er voor het eerst sinds begin december weer eens in competitieverband gevoetbald op sportcomplex De Eendracht. Foto:

NEC onder 21 handhaaft zich in 1e divisie

Zaterdagmiddag werd er voor het eerst sinds begin december weer eens in competitieverband gevoetbald op sportcomplex De Eendracht. De onder 21 had aan een zege op ADO Den Haag genoeg om ook komend half jaar op het allerhoogste jeugdniveau van Nederland uit te komen. Ibrahim Cissoko was de belangrijkste man aan Nijmeegse zijde. 

Mark Otten en zijn spelers hadden aan een gelijkspel genoeg om zich te kunnen handhaven in divisie 1, de hoogste divisie van de O21-competities. Als er één punt gepakt zou worden, zou de voorsprong op nummer zeven FC Twente/Heracles O21 onoverbrugbaar worden voor de Tukkers. 

Spits Ibi Cissoko was de grote man door met een dubbelslag zijn team naar de overwinning te schieten. Voor tegenstander ADO Den Haag O21 stond er niet veel meer op het spel, met een keurige derde plek zijn zij ook ‘volgend’ seizoen in de hoogste divisie te vinden. In Den Haag werd het eerder dit seizoen 3-1 voor ADO, wat NEC twee redenen gaf voor een goed resultaat.

Cissoko kon zich zaterdagmiddag oprecht de man van de wedstrijd noemen; hij zorgde in zijn eentje voor de doelpuntenproductie en versierde ook nog een penalty die hij zelf onberispelijk inschoot. Ondanks de gelijkmaker van Nino Noordanus, twee seizoenen geleden nog speler van NEC O19, was het vlak na rust Cissoko die op aangeven van Ibrahima Camara, de eindstand op het scorebord schoot. 
Deze winst betekent dat NEC O21 na twaalf gespeelde wedstrijden op zeventien punten staat met een voorsprong van negen punten op FC Twente/Heracles Almelo O21. NEC O21 is ook in het ‘volgend seizoen' actief in divisie 1.