Vrouwelijke hoogleraren geven lezing op Internationale Vrouwendag

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Op Internationale Vrouwendag 8 maart vertellen drie vrouwelijke hoogleraren van de Radboud Universiteit over hun onderzoek. De bijeenkomst is in Theaterzaal C van het Elinor Ostrom gebouw in Nijmegen. Deelname is gratis. De lezingen zijn in het Nederlands.

Maaike van Berkel, hoogleraar Middeleeuwse Geschiedenis vertelt over de condities voor een duurzame watervoorziening in middeleeuws Cairo, Bagdad en Basra. Wat waren de succesvolle en onsuccesvolle strategieën en praktijken en kunnen we daar heden ten dage wellicht nog iets van leren? 

Herma Cuppen, hoogleraar Theoretical and Computational Chemistry, gaat in haar lezing in op hoe de James Webb ruimtetelescoop gebruikt kan worden om ijslagen in het heelal waar te nemen en hoe moleculen kunnen ontstaan die een rol spelen bij de vorming van nieuwe sterren en planeten. 

Elisa van Ee, hoogleraar Psychotraumatologie in ontwikkelingsperspectief, bespreekt drie beladen thema’s rondom trauma en ouderschap en het belang om deze bespreekbaar te maken. 

Een klein aantal deelnemers mag fysiek aanwezig zijn. Hier geldt wie het eerst komt, het eerst maalt. De overige deelnemers krijgen een ZOOMlink. Als u zich aanmeldt dan krijgt u uiterlijk vrijdag 4 maart de zoomlink.

Meer informatie en aanmelden via: www.ru.nl/vrouweninthespotlight