Dreamcatchers in Traffic bij POPOP

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Miranda Rikken en Jeanne Janssen zijn bij POPOP (Stieltjesstraat 2 in Nijmegen) in residentie. De twee kunstenaars, ze kennen elkaar nog niet, werken van 24 januari tot 18 februari samen en presenteren daarna gelijktijdig hun werk onder de titel Dreamcatchers in Traffic. Beide kunstenaars werken met alledaagse materialen en bijzondere voorwerpen.

Bij Janssen gaat het experiment de boventoon voeren. Haar werken kunnen mogelijk onbehagen en verwarring oproepen. Er wordt gewerkt met licht en de daaruit voortvloeiende schaduwen. De omgeving van het POPOP-pand in de Stieltjesstraat vormt een inspiratiebron.

Rikken gebruikt de tijdgeest, de plek, de stad. Ze wil sculpturen maken die verbinden. Voor de ramen zullen ‘handen’ verschijnen die ‘Hallo’ zeggen. Binnen toont ze onder andere enkele eigentijdse interpretaties van Nijmeegse openbare sculpturen. 

De opening bij POPOP is op vrijdag 18 februari om 19.30 uur. De expositie is verder te zien op 19 en 20 februari en op 26 en 27 februari van 13.00 tot 17.00 uur.