Wethouder Grete Visser (midden), Brechje Geutjens en Stefanie Alkemade.
Wethouder Grete Visser (midden), Brechje Geutjens en Stefanie Alkemade. Foto:

Magazine #oogvoorelkaar

Naar een inclusieve samenleving

NIJMEGEN - Wethouder Grete Visser overhandigde onlangs het eerste exemplaar van het magazine #oogvoorelkaar aan Brechje Geutjens en Stefanie Alkemade. 

In het magazine vertellen Geutjes en Alkemade hoe ze zich, als ervaringsdeskundigen bij Ixta Noa en Zelfregiecentrum Nijmegen, inzetten voor mensen met psychische of lichamelijke kwetsbaarheid.

Het magazine is onderdeel van het project oog voor elkaar, een initiatief van de regio Gelderland-Zuid. Het doel van het project is om bewustwording te creëren voor mensen met een psychische of lichamelijke beperking en hun omgeving. "Daarmee hopen we taboes rondom dit thema te doorbreken voor een inclusieve samenleving." 

In het magazine lees je interviews van mensen uit de regio met een psychische of lichamelijke kwetsbaarheid. Ze vertellen hoe ze met hun kwetsbaarheid omgaan, hoe belangrijk mensen in hun omgeving zijn en hoe zij ondanks tegenslagen doorgaan. Magazine verkrijgbaar bij wijkcentra, bibliotheken, stadhuis, stadswinkel en Stips in Nijmegen. 

Je kunt ook één of meerdere exemplaren aanvragen via oogvoorelkaar@nijmegen.nl (graag je adresgegevens vermelden).