Leden van een leesclub komen samen. Lees: Start leesclubs literatuur en filosofie
Leden van een leesclub komen samen. Lees: Start leesclubs literatuur en filosofie Foto:

Oprichting De Cantorij

GROESBEEK - Er wordt in Groesbeek een cantorij opgericht. Het is een liturgische zanggroep dat uit minimaal 15 enthousiaste zangers en zangeressen moet gaan bestaan, allen liefhebbers van kerkmuziek. Het repertoire bestaat uit één- en meerstemmige, liturgisch verantwoorde liederen, bijvoorbeeld uit de traditie van de gemeenschappen in Taizé en Iona, maar ook van Huub Oosterhuis en Antoine Oomen. 

Het is de bedoeling dat De Cantorij vanaf voorjaar 2022 met enige regelmaat de vieringen in de kerken van Groesbeek muzikaal opluistert. Eén maal per week is er een repetitie. In onderling overleg worden tijdstip en locatie bepaald. De Cantorij komt onder leiding te staan van dirigent, organist en cantor Eugène Ceulemans. U kunt zich opgeven voor dit parochiekoor door een mail te sturen naar: decantorijgroesbeek@xs4all.nl.

Start leesclubs literatuur 
en filosofie

NIJMEGEN - Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Voor wie wil weten of een leesclub iets voor voor hem of haar is, bezoekt een informatiebijeenkomst van Senia. In Nijmegen starten in februari leesgroepen literatuur en (introductie) filosofie. In Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen houdt Senia informatiebijeenkomsten. 

Belangstellenden voor moderne literatuur zijn welkom op zaterdag 19 februari om 10.00 uur (voor de avond of weekend leesclub), woensdag 23 februari om 14.00 uur (voor leesclub overdag) en vrijdag 25 februari om 14.00 uur (voor leesclub overdag).

Voor filosofie is er dinsdag 22 februari om 14.00 uur een bijeenkomst voor mensen die overdag willen samenkomen en voor introductie filosofie is er donderdag 24 februari om 10.00 uur en bijeenkomst, bedoeld voor mensen die zich willen richten op laagdrempelige toegankelijke boeken over filosofie en die overdag willen samenkomen.

Aanmelden is noodzakelijk en wel via herman.roovers@senia.nl. Meer info: www.senia.nl.

Lekker Lopen 
met Christine

NIJMEGEN - De lente staat voor de deur. Tijd om je hardloopschoenen aan te doen en lekker te gaan rennen. Dat kan op dinsdagavond onder leiding van ervaren trainster Christine Venhuizen. Zij neemt de groep van Gerrit Jan Griepsma over die na 17 jaar trainerschap zijn leven een nieuwe draai gaat geven. Christine is onder andere trainster van Running Team Simba, waarin zij talentvolle jongeren begeleidt. De loopgroep Lekker Lopen op dinsdagavond bestaat uit 10 lopers van 40 - 60 jaar (niveau 50 - 70 minuten op de 10 kilometer). Plezier staat voorop, maar tegelijkertijd wordt er pittig getraind. De training bestaat uit een intervalprogramma en oefeningen. Zin om een keer vrijblijvend mee te trainen? Bel Christine, 06-26371272.

'Een mooiere 
wereld' komt naar Nijmegen

NIJMEGEN - Het Zweeds-Nederlandse kleinkunstduo De Andersons verzorgt een voorstelling met een titel vol hoop. Ze brengen ‘Een mooiere wereld’, een vurig en humoristisch theaterconcert in de geest van de vrijgevochten Zweedse schrijfster Astrid Lindgren. Zaterdag 19 februari staan ze in De Lindenberg in Nijmegen.

In ‘Een mooiere wereld' vertellen en zingen De Andersons over het ontstaan en het groeien van hun liefde, tot die te groot werd voor twee en ze hun kleine Noah Ramses op de wereld zetten. En met hem kwamen de grote vragen. Hoe kunnen we de wereld een beetje mooier maken voor hem en alle andere kinderen? En wat voor mensen moeten we zijn of worden om dat te kunnen? Kaartjes zijn te bestellen via www.delindenberg.com.