Sven Ratzke. (Foto: Edland Man)
Sven Ratzke. (Foto: Edland Man) Foto:

De stad in voor een goed gesprek

NIJMEGEN - Nijmegen in Dialoog organiseert in de maanden februari en maart groepsgesprekken in het centrum van de stad. Op de eerste verdieping van Passage Molenpoort op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Ontmoet ander Nijmegenaren en deel je persoonlijke ervaringen. De dialogen worden begeleid door getrainde vrijwilligers. Deelname is gratis. Aanmelden via een bericht naar 06-42908699 of ineke@huisvancompassienijmegen.nl.. Voor info over de dialogen: nijmegenstadvancompassie.nl/nijmegen-in-dialoog.

Expositie
Tarenskeen

PERSINGEN - Frank Tarenskeen exposeert zaterdag 26 en zondag 27 februari in het Kerkje van Persingen schilderijen en tekeningen. De selectie die Tarenskeen voor deze expositie uit zijn inmiddels tamelijk omvangrijke oeuvre gemaakt heeft, bestaat voornamelijk uit recent, maar ook ouder werk. Het toont een glimp van hoe hij het leven in de wereld gezien heeft en ziet. Er is veel te beleven op een expositie van schilderijen en tekeningen die uitingen zijn van een zoektocht naar schoonheid en troost, van verlangen en hoop.
Geopend dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur. Vrij entree.

Sven Ratzke op muzikale tijdreis

NIJMEGEN - Sven Ratzke gaat op muzikale tijdreis met zijn nieuwe voorstelling 20th Century Songs. De rasentertainer brengt muziek van enkele muzikale grootheden naar theaters in Nederland en Duitsland. Vergezeld door zijn bandleden speelt hij de mooiste nummers uit de 20e eeuw. Zaterdag 26 februari staat hij in De Vereeniging in Nijmegen.

Leonard Cohen, Annie Lennox, David Bowie, Jacques Bel, Nick Cave, Nina Simone en Grace Jones en componisten als Kurt Weill en Astor Piazzolla. Ze komen allemaal voorbij in de nieuwe show van Sven Ratzke. Met zijn virtuoze pianist aan de vleugel, opent hij de catalogus van mooiste nummers uit de 20e eeuw.

Repaircafé

NIJMEGEN - Er is zaterdag 26 februari weer een Repaircafé in Brakkenstein en wel in wijkcentrum BUUR aan de Deken Hensburchstraat 2 van 13.00 tot 16.00 uur. Voor alle kleine reparaties (zoals kleine elektrische apparaten, meubeltje en/of houten speelgoed) en reparaties aan fiets en kleding. Ook met computervragen/reparatie bent u welkom.

Vierde locatie
Vincentius
Vereniging

NIJMEGEN - De Vincentius Vereniging Nijmegen opent een vierde locatie en wel in de wijk Lankforst. Woensdag 23 februari verzorgen de Vincentius Vereniging Nijmegen en Time To Change Lifestyle Coaching (TTC) een feestelijke opening voor de buurtbewoners en overige genodigden in de ruimte van Woonwaarts aan Lankforst 5494 in Nijmegen.
Publiek is welkom van 16.15 tot 18.00 uur. Voorzitter Linda van Aken vertelt over het werk van de Vincentius Vereniging en Michel van TTC geeft een rondleiding en informatie over het leefstijlaanbod. Er zijn hapjes en drankjes.