Familie de Wijze (1940). Tweede van links Joke die in oktober 1942 een brief schrijft over de impact van de anti-Joodse maatregelen en arrestaties in Nijmegen (Foto: collectie RAN).
Familie de Wijze (1940). Tweede van links Joke die in oktober 1942 een brief schrijft over de impact van de anti-Joodse maatregelen en arrestaties in Nijmegen (Foto: collectie RAN). Foto:

Jodenvervolging: ‘Sporen van een tragedie'

NIJMEGEN - De belangstelling om deel te nemen aan een fietstocht rond het thema de Jodenvervolging in Nijmegen tijdens de Tweede Wereldoorlog is dermate groot dat er extra data zijn vastgelegd. 

De fietstocht in en om het stadscentrum voert langs betekenisvolle plaatsen van herinnering. In de afgelopen jaren is historisch onderzoek verricht op locaties in binnen- en buitenland. Ook zijn er interviews afgenomen en archief- en literatuuronderzoek uitgevoerd. De persoonlijke geschiedenissen van Joodse families staan tijdens de rondleiding centraal. Extra data: zondag 20 februari (13.00 uur), maandag 28 februari (10.00 uur), donderdag 3 maart (10.00 uur) en vrijdag 4 maart (start 10.00 uur). De fietstocht duurt ongeveer 2,5 uur. Deelname 7,50 euro p.p. Aanmelden noodzakelijk via info@stadswandelingnijmegen.nl.

www.stadswandelingnijmegen.nl