Illustratie uit ‘Op de rug van Bigi Kayman’ (Illustratie: Hedy Tjin)
Illustratie uit ‘Op de rug van Bigi Kayman’ (Illustratie: Hedy Tjin) Foto:

Voorjaarsvakantie in het Afrika Museum

Aandacht voor het onderwerp slavernij

BERG EN DAL - Deze voorjaarsvakantie (19 februari t/m 6 maart) is er een speciaal programma bij het Afrika Museum. Het boek ‘Op de rug van Bigi Kayman' is het eerste boek over slavernij voor kinderen onder de tien jaar (7+). 

Wat zou jij doen als je hoorde dat je vader of moeder misschien wordt meegenomen naar een andere plek om er te werken? Dat jij haar of hem daarna nooit meer zou kunnen zien? 
Als Afi en Kofi dit over hun vader horen willen ze alles doen om hem in veiligheid te brengen. 'Op de rug van Bigi Kayman' is een verhaal dat zich afspeelt tijdens de slavernij en sluit aan bij de tentoonstelling Heden van het Slavernijverleden. Deze tentoonstelling is nu te zien in het Afrika Museum.
Schrijfster Henna Goudzand Nahar en illustrator Hedy Tjin komen op 27 februari naar het museum om zelf over het boek te vertellen en een workshop tekenen te geven (inschrijven via website noodzakelijk). Ook is er een workshop waar je zelf een handpop maakt van één van de hoofdpersonen, of sluit aan bij één van de gratis rondleidingen door het museum. Kijk voor meer informatie op www.afrikamuseum.nl