Lekker bewegen en gezond ouder worden

Training 'Vallen voorkomen' voor begeleiders senioren

NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen stimuleert bewegen en gezond ouder worden. De kans om te vallen wordt echter groter als je ouder wordt. En hiermee ook meer risico op bijvoorbeeld een gebroken heup of arm. 

Door eenvoudige oefeningen kan zo’n val voorkomen of uitgesteld worden. In Nijmegen starten voor begeleiders van seniorengroepen binnenkort trainingen 'Vallen voorkomen'.

Begeleidt u een groep senioren? Bijvoorbeeld als activiteitenbegeleider, tennisleraar, in een fietsclub, koersbal, kaartclub of op een andere manier? Vanuit de gemeente Nijmegen wordt op 9 en 16 maart een gratis ‘train-de-trainer’ aangeboden om valpreventie oefeningen te leren. 

In balans

"Zodat u tijdens uw wekelijks activiteit deze oefeningen regelmatig samen met ouderen kunt doen. Hiermee blijven zij langer in balans en wordt de kans om te vallen kleiner", aldus de gemeente.

Om aan deze training deel te nemen heeft u géén medische achtergrond of sportachtergrond nodig. De training wordt gegeven door Maurice Orth, docent lichamelijke oefening. Hij is eigenaar van judoschool Tomoda in Nijmegen. En heeft ruime ervaring met ouderen en het tegengaan van valongevallen.

De training wordt gegeven op de woensdagochtend 9 en 16 maart steeds van 10.00 tot 11.30 uur. Aanmelden via gezondleven@ggdgelderlandzuid.nl o.v.v. ‘train-de-trainer valpreventie’. 

Kunt u niet op genoemde dagen, maar zou u wel een keer deze training willen volgen? Laat het weten. Bij voldoende interesse wordt deze training dan nog een keer aangeboden.