Nicolas Madsen en Siem de Jong van SC Heerenveen duelleren met Lasse Schone van NEC Nijmegen om de bal. (Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures)
Nicolas Madsen en Siem de Jong van SC Heerenveen duelleren met Lasse Schone van NEC Nijmegen om de bal. (Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures) Foto: Broer van den Boom

NEC richt pijlen op Europees voetbal na zesde uitzege in Eredivisie

RKC Waalwijk gaat zaterdagmiddag op bezoek bij een ware subtopper. 

NEC strijdt na de 0-1 zege op SC Heerenveen volop mee voor een plek in de play-offs om Europees voetbal. Daartoe geeft de achtste plek – vermoedelijk – recht. Alleen als Go Ahead Eagles de beker wint, zal plek acht niks opleveren.

De uitspraken kwamen na afloop van het duel met Heerenveen uit alle kampen. Niet alleen de spelersgroep, maar ook trainer Rogier Meijer sprak zijn ambities uit. Daartoe heeft het ook alle aanleiding. Al 30 punten speelden de Nijmegenaren op 2/3e van de competitie bij elkaar.

Punten worden wel voornamelijk buitenshuis gepakt. Dat kan te maken hebben met de afwezigheid van fans, al deed NEC het met haar eigen achterban in de eerste vier thuiswedstrijden ook niet beter (W1, G1, V2). Vorige week werd er nota bene bij de terugkeer van de fans ook verloren van Go Ahead Eagles. 

Zaterdag kan het die lijn weer omkeren als RKC op bezoek komt. Met voor het eerst sinds die gitzwarte 17 oktober tegen Vitesse weer 12.500 fans. De aftrap? Die is om 16.30 uur.