O18 viert een doelpunt.  (Foto: LIN VI fotografie)
O18 viert een doelpunt. (Foto: LIN VI fotografie) Foto:

NEC O21 met De Wolf en Roefs gelijk,
O18 degradeert

Voor NEC O21 staat er deze seizoenshelft niet meer heel veel op het spel, voor het O18-team was er alles aan gelegen om tegen de leeftijdsgenoten van ADO een goed resultaat te halen. In Den Haag moest er gewonnen worden om nog kans te maken op handhaving. Het mocht niet zo zijn. Op De Aftrap werd er fors verloren en directe concurrent Vitesse won in Enschede. Het O21-team speelde op De Eendracht tegen FC Groningen en zag een overwinning uit de handen glippen.

NEC O21 speelde zich vorige week veilig door thuis van ADO Den Haag O21 te winnen. De wedstrijd van zaterdagmiddag tegen FC Groningen was voor NEC dus een formaliteit. Voor de Noorderlingen was er echter nog een kampioenschap te behalen, wat samen met Almere City FC O21 in strijd is om de eerste plek. Eerder dit seizoen werd het een tikkeltje geflatteerd in Groningen 2-1 voor de groen-witten, onder leiding van Melchior Schoenmakers en Sander van Gessel. Bij NEC begon Robin Roefs op goal en maakte ook Matthias de Wolf weer zijn eerste minuten sinds de playoff-wedstrijd tegen Roda JC.

Ploeteren

De twee spelers zagen beide teams de eerste helft ploeteren en kwamen weinig voor het goal van de tegenstander. In de tweede helft nam NEC het initiatief en leek het een kwestie van tijd voordat er gescoord zou worden. Scherpte ontbrak echter bij onder andere Kas de Wit en Ibrahim Cissoko. Ook spits Zwikstra, die in het verleden uitkwam voor FC Groningen, kon het net niet vinden. Net toen iedereen dacht dat het doelpuntloos gelijk zou blijven was het Ibi Cissoko die met een geniaal hakballetje Daan Maas bediende en keeper De Boer in de lange hoek kansloos liet. Het was echter niet genoeg; de enige keer dat de gasten goed over de middenlijn van NEC kwamen, was het ook gelijk raak. Na een voorzet van rechts was het Lucas Gomes, die een minuut koud in het veld stond, die de eindstand op het scorebord zette: 1-1.

Voor NEC O18 was de opdracht dit weekend simpel; winnen. De zevende plek moest verlaten worden om ook de tweede seizoenshelft in divisie 2 uit te komen. Echter was alleen een winst nog niet genoeg, want concurrent Vitesse O18 mocht daarentegen weer niet winnen op bezoek bij FC Twente/Heracles Almelo.

Het liep allemaal totaal anders. Stan van Ballegooij zette NEC na 25 minuten nog wel op een voorsprong, maar nog voor rust was dit omgebogen in een 2-1 voor ADO Den Haag. Het inbrengen van Yannick Eduardo en Gallio Esajas mocht niet baten, daar waar ADO na rust uitliep tot 5-1. Door deze nederlaag en overtuigende winst van Vitesse in Enschede (0-4), komt NEC niet meer van plek zeven af en zal het in de tweede seizoenshelft uitkomen in Divisie 3, waar het zal uitkomen tegen onder andere VVV Venlo en Almere City.