NEC wil vastgoedontwikkeling in de vorm van bijvoorbeeld nieuwe woningen voor de krappe Nijmeegse woningmarkt; circa 200 huurappartementen geïntegreerd in, of direct naast, het stadion.
NEC wil vastgoedontwikkeling in de vorm van bijvoorbeeld nieuwe woningen voor de krappe Nijmeegse woningmarkt; circa 200 huurappartementen geïntegreerd in, of direct naast, het stadion. Foto:

Ons Nest: strategie voor
een gezonde toekomst

NEC en hoofdsponsor KlokGroep zijn samen het langetermijnproject Ons Nest begonnen. Het project werd al enige tijd aangekondigd in onder andere de video’s van Wilco van Schaik en nu heeft het dus een naam gekregen. Op de website kunnen alle belanghebbenden zich inschrijven om op 7 en 8 maart hun wensen te laten horen zodat het gebied rondom De Goffert straks echt iets toevoegt aan de omgeving. Voor de club, maar ook voor alle andere Nijmegenaren.

Het idee is om NEC zelfstandig en financieel onafhankelijk te maken. Om inkomsten te genereren is het belangrijk dat de volgende zaken inkomstenposten worden: het vernieuwen van het stadion en het daarmee creëren van mogelijk extra zitplaatsen, het toevoegen van maatschappelijke en commerciële initiatieven in en rond het stadion en vastgoedontwikkeling in de vorm van bijvoorbeeld nieuwe woningen voor de krappe Nijmeegse woningmarkt; circa 200 huurappartementen geïntegreerd in, of direct naast, het stadion.

Onder de naam Ons Nest is er een langetermijnstrategie opgezet die met de bovenstaande inkomsten het stadion wil terugkopen van de gemeente Nijmegen en als financieel zelfstandig gezonde voetbalclub Eredivisionist kan blijven.

In de publicatie van NEC op de website stelt de club dat de urgentie erg hoog is aangezien De Goffert momenteel letterlijk en figuurlijk langzaam afbrokkelt. Het project is een ‘must’ voor de Nijmegenaren want, “als we niks doen is het enige wat over zal blijven een faillissement van de club en de herinneringen van vroeger”.

Kijk voor meer informatie op www.onsnestnijmegen.nl.