Filosofische voorstelling La Grande Finale

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Nijmeegse actrice en masterstudente filosofie Emma Linssen combineert voor het eerst haar twee vakgebieden. Het afgelopen jaar schreef ze haar masterscriptie over de dood bij twee grote filosofen, Martin Heidegger en Jean-Paul Sartre. Nu brengt ze samen met actrice en theatermaakster Dinda Provily deze scriptie tot leven in de voorstelling La Grande Finale. 

La Grande Finale is een voorstelling over twee vrouwen die worstelen met hun eigen sterfelijkheid. Ze zijn bang, bang voor de dood. Maar waarom eigenlijk? ‘Als ik er ben, is de dood er niet en als de dood er is, ben ik er niet’. Zo was het toch geregeld? Waarom zijn we dan zo bang? En gesteld dat we de dood zouden kunnen overwinnen, moeten we dat dan willen? Is de dood niet ook dat wat het leven zin geeft? Met knikkende knieën en al deze vragen graven ze twee dode filosofen op, Martin Heidegger en Jean-Paul Sartre, in de hoop antwoorden te vinden.

Op 4 en 7 maart speelt La Grande Finale om 20.00 uur in Zaal C op de Radboud Universiteit. Studenten: 5,00 euro, niet-studenten: 12,50 euro. Reserveren via www.billetto.nl (in de zoekbalk ‘La Grande Finale’ invullen)